YOGA VANUIT HUIS – door SuperYoga.nl

Yoga vanuit thuis, je vakantiestekkie, in het park: waar jij maar wilt! Dat is het voordeel van een online yoga les. Niet alleen bepaal je zelf waar je de yoga practice gaat volgen, ook wanneer en hoe je dit wilt doen zijn geheel aan jou. Klinkt heerlijk toch? Lekker op een tijdstip waarop je niet je hele schema hoeft aan te passen en gehuld in een oud kloffie zonder dat je per se bekeken wordt je ding doen op de yogamat. Maar hoe begin je en misschien nog wel belangrijker, hoe ga je het volhouden?

Schrijf je doelen uit

Doelen en yoga, gaat dat samen? Als je het op de juiste manier aanpakt juist! Begin niet als een kip zonder kop aan je yoga reis maar bedenk van te voren wat je graag wilt bereiken. Jezelf vinden, meer balans, ontspannen of juist een sterke core: als het maar vanuit je hart komt. Schrijf je hoofddoel en micro doelen op en maak, als je dat fijn vindt, een moodboard. Plaatjes knippen en plakken uit tijdschriften, borden aanmaken op Pinterest, vind de manier die bij jou past. Visualiseren is zo belangrijk in dit proces, visualiseren kan er namelijk voor zorgen dat jij je doel écht gaat bereiken.

Maak de basis compleet

Behalve een nieuwe yoga outfit (hoeft niet, maar hoe leuk is het om te mogen shoppen voor je doel!), is het raadzaam goede online yoga lessen aan te schaffen en de juiste yoga mat te kopen. Zonder professionele begeleiding is het niet verstandig om yoga te doen en een mat vormt je uitgangspunt. Bij het kiezen van een mat let je vooral op het materiaal, de afmetingen en de dikte. Zo is een sticky mat heerlijk voor rustige yoga vormen en beginners, terwijl een Mandka of Yoga Design Lab mat ideaal is voor de meer dynamische yoga stijlen en gevorderden. Een dikke mat geeft meer ondersteuning aan je knieën en gewrichten, terwijl een dunnere mat handzaam is als je op reis gaat.

Geen excuus

Wanneer je op vakantie gaat is het juist lekker om af en toe een yoga les te volgen, zo strek je de stijfheid uit je lichaam en maak je weer plaats voor frisse energie. Bovendien kun je je les volgen in een park of op het strand! Zolang je internet hebt vormt dit geen probleem. Tijd voor jezelf en genieten van de buitenlucht, wat wil je nog meer!

Beloon jezelf

Als je aan het begin van je yoga reis je doelen helder hebt gemaakt dan is het goed om regelmatig terug te kijken en jezelf te belonen wanneer je een doel hebt behaald. Zo blijft het leuk en blijf je jezelf uitdagen voor de volgende stap. Beloon jezelf met nieuwe yoga accessoires, een gezond kookboek of speciale verse biologische thee. Op dagelijkse of wekelijkse basis werkt het uitspreken van een intentie motiverend. Intenties en daarmee jouw energie bepalen waar je je gedachten naar toe stuurt. Je begrijpt al, als je regelmatig intenties zet, stuur je je leven de richting op waar jij dat heen wilt hebben. Je krijgt grip op je leven en je doelen.

Eigen sfeer creëren

Het fijne aan thuis yoga beoefen is dat je helemaal zelf en naar eigen smaak de sfeer om je heen kunt creëren. Zorg dat de ruimte waar je yoga beoefent opgeruimd is zodat je geen afleidingen hebt en maak de sfeer eigen met behulp van licht, kaarsjes, wierrook en accessoires. Een mooi meditatiekussen, een zachte yoga deken of een duurzaam yoga blok van natuurkurk kunnen de ruimte stijlvol aankleden en helpen je de yoga practice door zonder blessures.

 

100%ESTHER

Jaren geleden heeft yoga mij geholpen te herstellen na een zware medische ingreep. Ik was zo onder de indruk van deze sport dat ik een yoga docente opleiding volgde en er een bedrijf in startte. Inmiddels volgen vele honderden (inter)nationale deelnemers mijn lessen (wat ik enorm mega cool vind!). Ben je op zoek naar advies of heb je een vraag over één van de video’s? Laat het mij weten! Mijn contactgegevens vind je hier.

Deel dit bericht: