Yoga Interview

yoga den Haag, online yoga, live online yoga, online yoga cursus, yoga studio den haag, yoga thuis, yoga live online, online live yoga, hatha yoga, personal yoga trainer, 100procentyoga, yoga online training, hatha yoga online, online yoga studio, online yogaschool, yoga,

Kirsten de Konink is 34 jaar. Haar eerste job was op haar elfde als helpende hand(je) in de kaaskraam. Nu is zij leerkracht, blogger én ondernemer.

Kirsten woont samen met Sebas, haar dochters Pippa en Nova en hun drie honden in Nieuwerkerk aan den IJssel. Waar het veel rustiger is dan de stad waar zij hiervoor tien jaar woonde. Maar de verandering naar het ‘dorpse’ bevalt haar heel goed!

Yoga is voor haar in één woord ontspanning en samen zijn met haar gezin maakt haar heel gelukkig. Net als zingend op het podium staan.

In dit interview beantwoordt Kirsten tien vragen over haar persoonlijke leven en over yoga.

Persoonlijke vragen

Wat maakt jou heel gelukkig?

Op mijn gelukkigst ben ik als ik op een podium sta. Ik zing, speel saxofoon en heb in musicals gespeeld. Maar als ik het op het persoonlijke vlak bekijk, ben ik gelukkig met mijn gezin in ons fijne huis. Ik ben niet heel materialistisch en snel tevreden met wat ik heb. Het zijn juist de kleine dingen die me gelukkig maken.

Wie of wat inspireert je?

Ik heb niet direct iets of iemand waar ik mezelf aan spiegel. Ik krijg energie en inspiratie van leuke gesprekken en probeer me juist niet al te druk te maken om wat anderen doen en denken.

Wat irriteert je mateloos?

Domme vragen of opmerkingen, mensen die niet doorrijden en dat de was nooit klaar is.

Wat is je favoriete plek in de wereld?

Stiekem is thuis gewoon één van mijn favoriete plekken, ik ben de laatste tijd nogal een huismus geworden. Maar Londen staat ook hoog bovenaan mijn lijstje. Ik vind de stad echt fantastisch en je kunt daar natuurlijk fantastisch naar het theater. Oh, en Disneyland. Dat is echt mijn happy place!

Welke must read/follow/see beveel je aan?

Ik doe online, behalve het volgen van 100% YOGA, eigenlijk weinig met yoga. Vooral omdat ik het in veel gevallen nogal zweverig vind en ik dat dus juist niet ben. Ik heb laatst wel een onwijs interessante documentaire gezien op Netflix: [Un]Well. Dit gaat over gezondheid in het algemeen en belicht ook meerdere alternatieve geneeswijzen op een hele goede manier.

Verder maakte de miniserie Madame CJ Walker ook veel indruk op me. Het gaat over de eerste vrouwelijke ‘selfmade millionaire’. De serie vertelt haar levensverhaal. Hoe ze zich opwerkte van werkster naar verkoopster en uiteindelijk met haar eigen product op de markt kwam. Een verhaal met ups en downs, maar absoluut empowering is voor elke vrouwelijke ondernemer.

Yoga vragen

Waarom doe je yoga?

Ik begon rond mijn 20e met Pilates en merkte dat dat heel veel voor mijn lichaam deed. Toen ik op mijn 25e een ongeluk kreeg met snowboarden, was yoga een van de weinige vormen van lichaamsbeweging die ik kon doen zonder pijnklachten achteraf. Het werkt voor mij heel goed omdat je ook als beginner goed mee kan doen. En waar je bij sommige poses niet verder komt dan stap 1, pak je bij andere poses met gemak stap 3. Je kunt de oefeningen echt aanpassen aan jouw eigen conditie.

Wat is jouw favoriete yoga pose?

Ik ben echt groot fan van alle balansoefeningen. Poses zoals de Eagle, Half Moon en de Dancer vind ik ook echt heel leuk om te doen. Ik vind deze oefeningen het leukst omdat je er echt aan kunt werken. Door een goede focus en regelmatige herhaling zie je echt snel vooruitgang! Balansposes geven me daarnaast ook echt het gevoel dat ik in control ben over mijn lijf.

Welke yoga pose vind je stom?

Er is weinig wat ik echt niet leuk vind. Ik ben niet heel groot fan van de oefeningen die zwaarder zijn op de bovenbenen, maar dat is dan meer omdat die van mij niet zo goed getraind zijn, haha. Verder zijn er een paar poses die ik fysiek gewoon niet kan uitvoeren, omdat er een paar borsten of een buik in de weg zit. Dan denk ik: ‘Ik kan qua spieren en flexibiliteit echt wel verder maar er is gewoon letterlijk geen ruimte’.

Yoga in één woord voor jou is:

Ontspanning.

Wat is jouw favoriete yoga product?

Niet direct een yoga-item, maar ik ben enorm fan van de Bosu evenwichtsbal. Daarmee kun je je yogaoefeningen nóg uitdagender maken.

Yoga feitje

Balans poses hebben twee belangrijke gezondheidseffecten. Zo zorgt het voor een betere fysieke controle van het lichaam. Wat het zelfvertrouwen een boost geeft, waardoor je lekkerder in je vel zit. En verbetert het concentratie niveau. Waardoor de gedachtestroom afneemt en het brein meer rust krijgt. Wat een positief effect heeft op de mentale gezondheid.

Er is altijd een verschil in uitvoering tussen de linker- en de rechterkant van het lichaam. Ben je bijvoorbeeld rechtshandig, dan zal die kant van het lichaam over het algemeen sterker zijn. En zal je minder wiebelen en omvallen wanneer je de rechterkant gebruikt tijdens een yoga pose. Om het gehele lichaam te trainen, dus ook de minder sterke kant, worden balans poses altijd met zowel de linker- als rechterkant van het lichaam gedaan. Hieronder vind je een online yogales van 19 minuten met balansposes die jouw lichaam goed doen.

Meer over Kirsten de Konink

Op welk social media kan men jou volgen?

Wat kan men vinden op jouw social(s)?

Op Mamagisch volg je mij in het dagelijks leven. Van de leukste, magische momenten van het ouderschap maar vooral ook die minder perfecte momenten. Ik hou van eerlijkheid en ben altijd opgegroeid met het motto ‘Doe maar normaal, dan ben je al gek genoeg’.  Sorry Pap en Mam, niet helemaal gelukt, haha. Ik denk dat veel (jonge) moeders herkenning zullen vinden bij dat account.

Op Blog je Business volg je mijn onderneming en krijg je dagelijks leuke tips voor het verbeteren van je blogs en marketing van jouw onderneming.

OVER 100%YOGA

In 2011 richtte Esther Schippers 100%YOGA op. Na het hebben van twee fysieke studio’s maakte zij in 2018 de overstap naar online. En introduceerde als eerste live online yoga in Europa. Inmiddels is deze vorm van lessen volgen niet meer weg te denken. 100%YOGA heeft een nummer één positie op Google en is expert op het gebied van (live online) yoga. Op de blogpagina van de website word je meegenomen in de nuchtere wereld van yoga aan de hand van handige tips, leuke video’s, nuttige feiten en interviews met inspirerende personen. De blogpagina is in 2019 benoemd tot beste yogablog door lifestyle merk Ana Heart. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis Namasté Membership t.w.v. €7,50