Yoga Interview

yoga den Haag, online yoga, live online yoga, online yoga cursus, yoga studio den haag, yoga thuis, yoga live online, online live yoga, hatha yoga, personal yoga trainer, 100procentyoga, yoga online training, hatha yoga online, online yoga studio, online yogaschool, yoga, yoga interview

Carolijn Roelofs is 49 jaar. Haar eerste job was reisadviseur bij reisbureau Snel Reizen. Nu is zij ondernemer en werkzaam als leiderschapscoach.   

Carolijn is getrouwd en heeft drie tieners van 14, 17 en 19 jaar. Het gezin woont in een heerlijk ruim huis in Papendrecht en als het even kan ook op Ibiza

Yoga is voor haar in één woord vitaliteit en de zon met een blauwe lucht haar gelukmakers. Net als bloemen

In dit interview beantwoordt Carolijn tien vragen over haar persoonlijke leven en over yoga.

Persoonlijke vragen

Wat maakt jou heel gelukkig?

Zon en blauwe lucht zijn gelukmakers en de beste plek om te zijn is op het strand. Maar geluk zit voor mij ook in vriendschappen en echte aandacht en verbinding. Het voeren van een mooi gesprek of gewoon heerlijk onbedaarlijk lachen. Mijn bloemenmoment iedere week.

Wie of wat inspireert je?

Inspiratie haal ik uit veel dingen. De boeken van Haemin Sunim, Gijs Jansen op het vakgebied ACT. Branding expert Yvonne Lagewaard. Als ik met haar spar ontstaat er altijd een enorme goede vibe en verbetering in mijn bedrijf. Louise van mijn favoriete winkel en bakery café LOES. Zo creatief, ondernemend en altijd kansen zien. 

Wat irriteert je mateloos?

Rotzooi in huis, mensen die iets vragen maar niet op een antwoord zitten te wachten en dan langs je heen kijken. Slecht luisteren.

Wat is je favoriete plek in de wereld?

Ibiza!!

Welke must read/follow/see beveel je aan?

Het boek van Michelle Obama vond ik heel inspirerend, mijn eigen coachadvent-playlist en de playlist van de beste zangers 2020.

Yoga vragen

Waarom doe je yoga?

Omdat mijn lijf en geest het nodig hebben. Even helemaal gefocust op de beweging of houding maakt dat ik los kom van de drukte. Sinds ik yoga doe, is mijn weerstand veel hoger en het houdt mijn lijf soepel.

Wat is jouw favoriete yoga pose?

Liggende twist. Zo lekker voor mijn rug!

Welke yoga pose vind je stom?

Zijwaartse plank en de kraanvogel. Omdat ik die na al die jaren nog steeds niet kan.

Yoga in één woord voor jou is:

Vitaliteit.

Wat is jouw favoriete yoga product?

Mijn yogabroek van Rituals en yoga shirt van YogaShirts.

Yoga feitje

Twists helpen bij het verminderen en voorkomen van rugklachten. Daarnaast vergroten twist yoga poses de mobiliteit in het bovenlichaam. En hebben een licht detox effect op de buikorganen wat de natuurlijke spijsvertering stimuleert. Regelmatig twist yoga poses doen, verbetert de algehele weerstand. Hieronder vind je een yogales van 25 minuten met een mix van yoga twist poses waaronder Carolijn’s favoriete: de liggende twist. 

Meer over Carolijn Roelofs

Op welk social media kan men jou volgen?

Wat kan men vinden op jouw social(s)?

Instagram is mijn allerleukste sociale speeltuin. Ik deel daar over alle facetten van mijn leven.

Op Facebook en LinkedIn post ik vooral over mijn werk als coach en inspireer ik mijn volgers in het doorbreken van gedachten en gedragspatronen die in de weg staan om te doen wat ze het allerliefste zouden doen. Ik stimuleer ze om veel meer regie te nemen over hun eigen leven i.p.v. zich te laten leiden door wat van buitenaf op hen af komt.

De website laat vooral zien voor wie mijn coaching is en op welke thema’s ik coach. Daarnaast zie je vooral dat ik graag van coaching een bijzondere beleving maak aan zee of in de natuur.

OVER 100%YOGA

In 2011 richtte Esther Schippers 100%YOGA op. Na het hebben van twee fysieke studio’s maakte zij in 2018 de overstap naar online. En introduceerde als eerste live online yoga in Europa. Inmiddels is deze vorm van lessen volgen niet meer weg te denken. 100%YOGA heeft een nummer één positie op Google en is expert op het gebied van (live online) yoga. Op de blogpagina van de website word je meegenomen in de nuchtere wereld van yoga aan de hand van handige tips, leuke video’s, nuttige feiten en interviews met inspirerende personen. De blogpagina is in 2019 benoemd tot beste yogablog door lifestyle merk Ana Heart. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis Namasté Membership t.w.v. €7,50