Daag jezelf uit met deze 5-daagse Yoga Challenge 

Leestijd: 7 minuten

 

De zomer komt er aan en dat is een heerlijk moment voor wat extra beweging. Dus daag jezelf uit met deze 5-daagse Yoga Challenge!

 

Dag 1 | duur 10 minuten

Wist je dat de Zonnegroet een ideale mini cardio workout is? De Zonnegroet maakt al je spieren, pezen en gewrichten soepel en fit. In deze video deel ik 2 varianten met je: een staande en een zittende. Je kan beide doen of die variant uitkiezen die jij het prettigst vindt. 

 

Dag 2 | duur 8 minuten

Deze yoga workout is heerlijk voor de rug. Je houdt deze soepel, pijnvrij en maakt de rugspieren sterker door deze effectieve flow. Enjoy!

Dag 3 | duur 9 minuten

Balans oefeningen zijn niet ieders favoriet, maar wel ideaal voor het vergroten van jouw focus. Wanneer je onrust bent, of druk in het hoofd, bieden deze poses jou de helpende hand.

Dag 4 | duur 7 minuten

Deze yoga flow van 7 minuten rekt en strekt het gehele lichaam. Stretching poses geven spieren hun natuurlijke lengte terug. En daardoor vergroot de mobiliteit van de spieren en ook jouw gewrichten. Stijve spieren zijn dus verleden tijd met deze effectieve yoga workout!

Dag 5 | duur 5 minuten

In de workout van vandaag deel ik een ademoefeningen met je die rust en kalmte brengt. Je kan deze oefening zowel zittend als staand doen en wanneer je het voor het slapen doet, heb je gegarandeerd een heerlijke nachtrust! Welterusten alvast 😉

Bonus


Wil je jouw dag echt relaxed tegemoet gaan? Dan is deze yogales een must do! iedere vrijdag geef ik live online yoga en recent heb ik deze les gegeven. Het thema is “Relaxation” en op milde wijze strekken we het lichaam en sluiten de les af met een heel fijne eindontspanning.

Wil jij meer challenges en/of 60 minuten lessen? Via een membership heb jij onbeperkt toegang tot wekelijks nieuwe specials plus al mijn live online yogalessen. Je kan het nu 7 dagen vrijblijvend proberen met het Namasté Membership. En is ideaal om kennis te maken met yoga en mijn live online lessen. Klik hier voor meer informatie over dit membership. 

At home Retraite Health & Balance

Heb jij zin in een nog een challenge? Doe dan de 2-daagse retraite Health & Balance. Je volgt deze volledig gratis. Deze retraite brengt je rust, overzicht en balans in tijden van verandering. En beide dagen zijn opgebouwd uit een ochtend-, middag- en avond programma met een effectieve mix van fysieke inspanning en reflectie. Je kan iedere programma onderdeel op je eigen tempo doen. Dit is wat je kunt verwachten:

  • 2 korte schrijfopdrachten met behulp van vragen voor een moment van reflectie;
  • 4 oog oefeningen om beeldscherm-ogen te voorkomen en je zicht te verbeteren.;
  • 7 korte yoga video’s die je immuunsysteem een boost geven én een grote glimlach op je gezicht.

Benodigdheden: jezelf (heel belangrijk) + pen en papier of notitieboek. Klik hier voor de retraite.

 

Meditation Guide

In feite is yoga een vorm van mediteren. Op het ritme van de in-en uitademing beweeg je van de ene in de andere yoga pose. Hierdoor krijg je meer controle over het lichaam en daarmee de fysieke gezondheid. Bij mediteren speelt het ritme van de ademhaling ook een essentiële rol; door je daarop te focussen wordt het makkelijker grip te krijgen op de gedachtestroom van het brein en dat vergroot de mentale gezondheid.

Het een kan zonder het ander, maar tezamen vormen ze een geweldige tool voor jouw mentale en fysieke balans.

Wil jij starten met mediteren? Dan is deze blog een must read! Inclusief 2 gratis meditaties en een yogales van 8 minuten die helpt jou voor te bereiden op mediteren.

Esther Schippers was de eerste yogadocente die live online yoga introduceerde in Europa. Je volgt haar lessen live online via een membership naar keuze die je onbeperkt toegang geven tot haar online platform gevuld met yogalessen, themalessen en meditaties. Esther woont in Kijkduin en start haar dag dagelijks met 10 minuten mediteren gevolgd door een wandeling over het strand. Zij woont samen met haar grote liefde Jeroen en samen staan ze regelmatig in de keuken om nieuwe vegan gerechten te proberen.