Rekken, oftewel stretchen, is een ideale manier om het lichaam soepel en ontspannen te houden. Door het regelmatig te doen werkt het zelfs stress verlagend. Rekken is het (tijdelijk) oprekken van een spier waardoor de flexibiliteit toeneemt. Deze flexibiliteit is niet zozeer een direct gevolg van ‘langere spieren’, maar van een verhoogde acceptatie van de rek door de hersenen en het zenuwstelsel. Door te stretchen train je met name de hersenen en het zenuwstelsel om de rek in de spieren te accepteren. Met deze video rek en strek jij al jouw spieren en vergroot je jouw flexibiliteit en gevoel van ontspanning. Geniet ervan!

100%YOGA TIP

Iedere woensdag licht ik een yogahouding of serie toe; wat de precieze benaming is, het effect van de houding, hoe je deze doet en alternatieven om deze met meer gemak te doen. Ik weet zeker dat mijn tips bijdrage aan het vergroten van jouw yoga plezier. Ben je op zoek naar een advies of heb je een vraag over één van de blogs? Laat het mij weten! Mijn contactgegevens vind je hier.

Online Yogalessen

Op unieke wijze geef ik les: Ik ben de enige yogatrainer in Europa die live online yogalessen uitzendt mét live interactie en in Full HD. Je kan mijn yogalessen volgen vanaf iedere locatie die jou het beste uitkomt, zoals vanuit huis, vakantieadres of onderweg en met real time begeleiding. Mijn lessen onderscheiden zich door een juiste balans van inspanning en ontspanning. Ieder maandag en woensdag zijn de online groepslessen. Wanneer doe je mee? Klik op het lesrooster en boek je les.

 

Deel dit bericht: