100%Esther

De reden waarom ik YogaTrainer ben

Mijn naam is Esther Schippers, yogi en oprichtster van 100%YOGA. Op de yogamat ben ik het gelukkigst, vrij van fysieke, zelfbedachte of maatschappelijk opgelegde beperkingen. Yoga heeft mij geleerd mijn lichaam te accepteren en ernaar te luisteren. Door aangepaste oefeningen te doen kon mijn lichaam sterker worden en tegelijkertijd ontwikkelde daardoor mijn kwetsbaarheid zich tot een kracht.

Het voelen van deze ‘vrijheid van mogelijkheid’ is mijn grootste schat
en de drijfveer van mijn yogaonderneming
.

In mijn lessen wordt dit vertaald door bij iedere houding meerdere alternatieven aan te bieden. Dat maakt dat iedereen ongeacht leeftijd, van beginner tot gevorderden, met of zonder lichamelijke beperking, kan meekomen in de lessen. Authenticiteit is wat jou uniek maakt en dat mogen we, mijns inziens, benadrukken in plaats van vergelijken met de maatstaven van anderen. Jarenlang heb ik gedacht dat mijn lichaam zwak was door het te vergelijken met een maatschappelijk opgelegd beeld. Jarenlang heb ik gedacht dat mijn lichaam zwak was.

Ervaren dat je tot meer in staat bent dan gedacht,
vergroot het geluksgevoel

Op zesjarige leeftijd was er een tumor vergroeid in mijn ruggengraat die operatief verwijderd moest worden via de buik om kans op overleven te vergroten. De operatie was succesvol, maar bracht complicaties in de vorm van twee littekencorrecties verdeeld over een periode van tien jaar. In totaal zijn mijn buikspieren in het geheel drie keer doorgesneden, waardoor deze minder sterk zijn. Ervaren dat je tot meer in staat bent dan gedacht, vergroot het geluksgevoel en dat is de reden waarom ik een yogi ben en yoga voor mij het fundament is van een gezondere en gelukkiger levensstijl. Het is mijn missie om het gevoel van mogelijkheden over te brengen en jou te inspireren jouw unieke, authentieke zelf te zijn.

Doe samen met mij yoga en ervaar wat mijn yogalessen jou brengen!