100%Esther

Yoga is niets voor mij, dacht ik.
Lees hier waarom ik yoga docente ben geworden.

Esther in het kort:

 • In 1980 geboren in Rotterdam en ruim 10 jaar wonend in Den Haag.
 • Energieke, opgewekte dame en nuchtere yoga docente. 
 • Sinds 2011 gediplomeerd Hatha Yoga docente. Opleiding gevolgd bij Yoga Point.
 • Eigenaar van 100%YOGA: online yogastudio die als eerdere live online yoga in Europa introduceerde.
 • Vaste inval yoga docente bij Westvliet en Solide Yoga & Wellness.
 • In 2019 benoemd tot Beste Yoga Blog door international lifestylemerk Ana Heart.
 • In 2018 officieel bekroond tot Haagse Schat.
 • In 2018 interview in de Vrouw van de Telegraaf.
 • Yoga Blogger bij PinkOnline en NiceDay.

De reden dat ik yoga docente ben

Eerlijk gezegd dacht ik dat yoga niets voor mij was. Het beeld dat ik had van yoga was zacht gezegd een zweverige toestand: een ruimte geurend naar wierook en je visualiseren een blad aan de boom te zijn dat zich laat meedeinen met de wind. Niet echt waar ik als nuchtere Hollandse op zat te wachten. Maar het advies van de arts volgde ik op en na een eerste les was ik instant fan.

Dat kwam niet door een out-of-body-experience of spirituele awakening, maar ik voelde mij direct na de les gewoon lekkerder in mijn vel zitten. Zo lekker zelfs dat ik er meer mee wilde doen. En nu jaren later ben ik gediplomeerd Hatha yoga docente en heb een eigen live online yoga studio. Wie had dat ooit gedacht! Ik in ieder geval niet. Mijn naam is Esther Schippers en dit is mijn (yoga) verhaal.

100%YOGA

In Amerika is live online yoga al jaren een fenomeen. In 2018 introduceerde ik als eerste live online yoga in Europa. Live online yoga geeft jou de vrijheid om yoga te doen vanaf iedere locatie en tijdstip dat jou het beste uitkomt. Het is net zoiets als Netflixen, alleen hang je dan niet op de bank ? Neem hier een kijkje in mijn online studio. Wist je trouwens dat mijn studio werkt op zonne-energie?

 

Geen pottenkijkers

Wat ikzelf heel prettig vind aan live online yoga is dat je er de deur niet voor uit hoeft. Er is geen gedoe met regen, kou, wind of files. En als jouw dag ineens anders verloopt, hoef je jouw les nooit te missen, omdat je altijd kan meedoen op een moment dat jou goed uitkomt.

En er is ook altijd plek. En voldoende ook. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je plots naar de bilspeet van je voorganger zit te kijken. Of een zweetlucht ruikt…. Live online yoga kan je doen op een plek die jij écht relaxed vindt, bijvoorbeeld vanuit huis of op je vakantieadres met altijd de begeleiding van een gecertificeerde yoga docente.  

“Want het enige dat je nodig hebt, is jezelf en een goede internetverbinding.”

Mijn eerste keer yoga

Achterin de yogazaal en onzeker stond ik op de mat. Iedereen zal vast heel flexibel zijn en mij een stijve hark vinden, was mijn gedachte. En niet heel gek, want mijn lichaam was ook niet echt soepel. Dat kon ook niet, want door een aantal flinke operaties zijn mijn rug en buikspieren zwakke plekken.

Op zes jarige leeftijd was er een tumor vergroeid in mijn ruggengraat die operatief verwijderd moet worden via de buik om kans op overleven te vergroten. De artsen hebben puik werk geleverd want ik ben er nog, maar het bracht ook complicaties met zich mee in de vorm van twee littekencorrecties, verdeeld over een periode van tien jaar. In totaal zijn mijn buikspieren in het geheel drie keer doorgesneden, waardoor deze (heel logisch) minder sterk zijn.

Na mijn laatste operatie kreeg ik het advies van de arts om yoga te proberen, omdat het mijn herstel zou bevorderen. En het opvolgen van dat advies, bleek dus een mega goede keuze te zijn.

Geluksgevoel

De stijve-hark-gedachte heb ik inmiddels los gelaten, maar jarenlang heb ik gedacht dat mijn lichaam zwak was door het te vergelijken met een maatschappelijk opgelegd beeld. Het ‘perfecte plaatje’ waar eigenlijk niemand aan kan voldoen. Wat ik heb geleerd met en door yoga is mijn lichaam oprecht accepteren en er goed naar te luisteren. En het vóóral niet vergelijken met anderen.

Niet iedere yoga houding was voor mij prettig of zelfs mogelijk (en sommige nog steeds niet), maar door de poses aangepaste te doen kon mijn lichaam stap voor stap sterker worden en tegelijkertijd ontwikkelde daardoor mijn kwetsbaarheid zich tot een kracht. Ik kan fysiek nu veel meer en ervaren dat je tot meer in staat bent dan gedacht, vergoot enorm mijn geluksgevoel. En dat gevoel gun ik jou ook!  

Met het lekker-in-je-vel-zitten-gevoel wilde ik meer mee doen en volgde daarom een Hatha yogadocente opleiding. In mijn nuchtere live online yogalessen staat jouw uniekheid centraal. Dat wordt vertaald door bij iedere pose meerdere alternatieven te geven, zodat jijzelf de intensiteit van de les kan bepalen en daardoor altijd kan meekomen; ongeacht leeftijd, eventuele lichamelijke beperkingen, van beginner tot gevorderde.

Mijn lessen zijn een ideale balans tussen inspannings- en ontspanningsoefeningen die ervoor zorgen dat jouw lichaam zich geweldig voelt en er een grote glimlach op je gezicht verschijnt. Dit is wat mijn yogalessen jou brengen:

 • Geeft het immuunsysteem en stofwisseling een boost: je wordt er fysiek gezonder van.
 • Vergroot de souplesse in gewrichten en spieren: je krijgt je natuurlijke flexibiliteit terug.
 • Het versterkt de spieren: je algehele lichaamshouding verbetert.
 • Het helpt het hoofd leeg maken: je ervaart meer rust en ontspanning.

Het ervaren van dit geluksgevoel is dé drijfveer van mijn onderneming. Het is mijn missie met 100%YOGA om dit gevoel over te brengen en jou te inspireren jouw unieke, authentieke zelf te zijn.

“Op de yogamat ben ik het gelukkigst: vrij van deadlines, spanning, stress en gedoe waar je helemaal geen zin in hebt.”

Als gediplomeerd docente heb ik les gegeven in vele yogastudio’s in Amsterdam, New York en Ibiza en heb twee eigen studio’s gehad in Rijswijk en Den Haag. Sinds 2018 heb ik de overstap gemaakt naar online. Omdat ik oprecht denk dat dit de toekomst is. Tegenwoordig doen we (bijna) alles online met onze telefoon, tablet en/of laptop, dus waarom yoga niet!

Hoe live online yoga werkt

De techniek om live online yogalessen mogelijk te maken heb ik samen met Lucien de Konink van RowOne ontwikkeld. Het uitgangspunt is geweest om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en het werkt inderdaad heel gemakkelijk:

 • Via een membership krijg je toegang tot mijn online yoga studio. Jouw membership je kan openen op ieder apparaat naar keuze: telefoon, tablet, laptop en zelfs op je tv wanneer deze internet verbinding heeft.
 • Je kan kiezen uit drie verschillende memberships die je onbeperkt toegang geven tot alle live online lessen én yoga specials. Jouw membership stopt automatisch, zodat je nergens aan vast zit. Wil je meer weten over de membership? Klik dan hier.

De yoga specials zijn yogalessen van 2 tot 25 minuten met yoga poses voor een specifiek doel, zoals bijvoorbeeld deze special voor een energieke start van iedere dag:

 

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet 

Tijdens de live les kan mij zien, ik zie jou niet. Toch hebben we live contact via chat wat ikzelf super cool vind. Via de chat kan je jouw vragen stellen en deze beantwoord ik direct in de les. Dat is mega handig! Wat ook mega handig is, is de inzoomfunctie. Tijdens het doen van een yoga pose kan ik het beeld vergroten, waardoor jij een nog beter beeld krijgt hoe je die pose doet. Hierdoor kan jij altijd meekomen, ook al heb je nog nooit op een yogamat gestaan. Op deze video zie hoe het inzoomen werkt.

Voordat ik yoga deed 

Sinds 2018 ben ik fulltime (yoga) ondernemer en daarvoor was ik een kantoortijger. Mijn beroepsopleiding tot directiesecretaresse aan het ROC Zadkine in bruisend Spijkenisse, ronde ik af met een één-jarige stage in London en ging daarna op 18-jarige leeftijd direct aan de slag.

Mijn eerste baan was als directie secretaresse bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, afdeling Westelijk Halfrond. Daarna volgde enkele zeer leuke jobs bij o.a. SecretaryPlus als DirectTeamer, office manager bij Unique Multilingual Services, corporate recuiter bij Orange, marketing assistent bij Crocs Benelux en als laatste pmo-er bij Aegon Nederland.

In 2011 schreef ik 100%YOGA in bij de KvK en combineerde het lesgeven met een full time kantoorbaan. Dat hield in ’s morgens vroeg op, hele dag op kantoor en daarna direct door naar de studio om in de avond meerdere yogalessen te geven. Je begrijpt dat het op een gegeven moment wat teveel ballen waren om hoog te houden. Er moest een keuze worden gemaakt en dat deed ik met mijn hart: Toedoe kantoortijger, Hallo ondernemer!

Ondernemerschap 

Dit is met stip de meest veeleisende baan die ik ooit heb gehad: 24/7 ben je aan de slag. Er komt nooit een eind aan de to-do-list en zeker als je een bedrijf alleen runt, kan je binnen no time jezelf gek maken om alles maar te proberen bij te benen. De verhalen van instant succes en 4-urige werkdagen op de laptop onder een palmboom, is niet de realiteit.

“Tuurlijk kan ik werken vanaf iedere locatie en ben ik niet gebonden aan 9 tot 5, maar met een flower-power-YOLO-instelling, kom je er als ondernemer niet.”

Je hebt een goed plan nodig waar je echt alle tijd, focus en energie op moet richten wil het een kans van slagen hebben. Het is hard, keihard werken, buffelen en keer op keer meegaan in veranderingen, want dat is het enige constante. Ondanks dat langdurig focussen niet mijn sterke kant is als ADD-er, past het ondernemerschap goed bij mij en stap voor stap verovert mijn bedrijf haar plek in de yoga branche.

Drie bijzondere hoogtepunten 

Sinds ik in 2018 fulltime voor het ondernemerschap koos zijn er vele bijzondere momenten geweest. Dit is mijn top drie:

 • Het vele schrijven en vloggen werpt zijn vruchten af: mijn website is benoemd tot Beste Yoga Blog 2019 in Nederland en België door internationaal lifestyle merk Ana Heart. Klik hier om mijn blogpagina te bekijken.
 • Meer dan 10 jaar woon ik het prachtige Den Haag en ben vereerd dat 100%YOGA in 2018 is bekroond als officiële Haagse Schat.
 • In mei 2018 mocht ik schitteren in het magazine Vrouw van de Telegraaf over mooi zijn met een litteken.

Achter de schermen

Hieronder een paar leuke feiten over mij die niets met yoga te maken hebben:

 • Naast 100%YOGA heb ik een tweede onderneming genaamd OnlineFitCompany dat zich richt op de vitaliteit van kantoorpersoneel.
 • Na mijn scheiding dacht ik dat liefde niet meer voor mij zou zijn weggelegd en toen kwam ik Jeroen tegen. En ik vind hem ontzettend ge-wel-dig leuk!
 • Toch een kleine yoga dingetje: Jeroen heb ik, geheel vrijwillig uiteraard, aan de yoga gekregen. Zijn ervaringen deelt hij op zijn Insta-account yogi.experience.
 • We wonen in Den Haag in een heerlijk hoekappartement op 10 minuten loopafstand van het strand Kijkduin. Waar ik bijna iedere dag een wandeling maak.
 • Schrijven doe ik graag (ondanks dat ik dyslectisch ben) en heb ik een kinderboek geschreven in de leeftijd tot 7 jaar. Het boek is exclusief verkrijgbaar bij bol.com en het heet ‘Het avontuur van Sim’.
 • Ook lezen doe ik graag; van tijdschriften tot boeken tot nuttige en nutteloze feiten. Wist je bijvoorbeeld dat jouw voet dezelfde lengte heeft als jouw onderarm? Probeer maar ?

Ik ben Esther Schippers en dit is mijn (yoga) verhaal. Ik hoop dat je het met een glimlach op je gezicht hebt gelezen en ik jouw nieuwsgierigheid naar yoga en live online yogalessen heb geprikkeld. Ik nodig je van harte uit om yoga te ervaren. Start bij het begin en gun jezelf zeven dagen onbeperkt live online yoga met het Namasté Membership.

Ik kijk ernaar uit samen met jou online yoga te doen; ANYTIME, ANYWHERE!

Heb je vragen over yoga of over bovenstaand? Laat het mij weten en neem contact op.
Ik vind het leuk om van je te horen!