De zomervakantie staat bijna voor de deur en laten we eerlijk zijn, dat geef altijd (wat) stress. Eerst lijkt de vakantie nog ver weg, maar dan ineens is het zo ver; inpakken en wegwezen. Maar heb je alles wel bij je, gaat de reis ernaar toe goed, en hoe houden we het gezellig wanneer er ongemakkelijke situaties ontstaan zoals discussies of ruzies? Iedere vakantie heeft heel leuke momenten en soms ook minder leuke momenten. En op de momenten dat het even wat minder is, helpt deze serie van yogahoudingen van twee minuten jou het ontspanning vakantiegevoel terug te krijgen.

Wat is de Zonnegroet?

De Zonnegroet is een serie van oefeningen die achter elkaar worden gedaan om alle spieren, pezen en gewrichten klaar te maken voor gebruik. Je dag beginnen met de Zonnegroet helpt je jouw focus te bewaken. Aan het eind van de dag, of tussendoor, is dit een fijne manier om het lichaam te ontspannen. De Zonnegroet wordt vaak aan het begin van een yogales gedaan als warming up. In yogajargon heet de Zonnegroet “Surya Namaskar”. Surya staat voor “zon” en Namaskar betekent “groet”. Sinds 2015 heeft de Verenigde Naties 21 juni uitgeroepen tot Wereld Yoga Dag. Ter ere van deze dag gaf ik afgelopen 21 juni een gratis Fabulous Friday Yoga Class. Je kan deze les terug kijken via onderstaande video.

Wat is het effect van de Zonnegroet?

De Zonnegroet is een zeer effectieve serie van yoga oefeningen die een effect hebben op het gehele lichaam. Door de combinatie van inspanning en ontspanning stimuleert dit niet alleen spieren, pezen, gewrichten maar ook de bloedsomloop en immuunsysteem. Het gevolg is een hoger energieniveau, betere stofwisseling, soepelere spieren en gewrichten. Door te concentreren op de houdingen in combinatie met een bewuste ademhaling, werkt dit ook nog eens ontspannend voor het lichaam en brein.

Zo doe je de Zonnegroet

Er zijn meerdere varianten van de Zonnegroet. In onderstaande video’s laat ik je er twee zien die iedereen kan doen en leg ze stap voor stap uit. Het doen van de Zonnegroet kost maximaal twee minuten en heeft direct effect.

100%ESTHER

Jaren geleden heeft yoga mij geholpen te herstellen na een zware medische ingreep. Ik was zo onder de indruk van deze sport dat ik een yoga docente opleiding volgde en er een bedrijf in startte. Inmiddels volgen vele honderden (inter)nationale deelnemers mijn lessen (wat ik enorm mega cool vind!). Ben je op zoek naar advies of heb je een vraag over één van de video’s? Laat het mij weten! Mijn contactgegevens vind je hier.

Deel dit bericht: