Houd jouw rug soepel en gezond met deze yoga poses!

Leestijd: 5 minuten

De rugspieren zijn één van de grootste spiergroepen die het lichaam heeft. Wanneer we zitten en/of de bank hangen is dat een inactieve houding wat een negatief effect heeft op de rugspieren én op de algehele fitheid van het lichaam. De gevolgen zijn stijve spieren, RSI-klachten en zelfs een tragere stofwisseling.

Het actief trainen van de rugspieren verbetert de algehele lichaamshouding, voorkomt blessures & RSI-klachten én geeft je stofwisseling een boost. Kortom een goed idee dus om de rugspieren vaker actiever te laten bewegen!

 

Yoga voor de rug

In 2018 introduceerde ik online yoga als eerste in Europa en inmiddels is deze manier van lessen volgen niet meer weg te denken. Iedere vrijdag van 09:00-10:00 uur geef ik live online yoga. Een les van 60 minuten die je relaxed vanuit je huis kan volgen via een membership. Iedere week wordt de focus gelegd op een ander thema in de les, zoals poses voor meer flexibiliteit of een betere nachtrust.

Op 20 maart 2020 was het thema van de live online yogales de rug en het bovenlichaam. Deze poses helpen je de rug soepel en gezond te houden. Je kan deze 60 minuten les gratis doen door te klikken op onderstaande video. Heb je na het doen van deze les de yoga smaak te pakken? Bekijk dan het kopje “BONUS” en lees hoe je een online membership gratis krijgt.

Wist je trouwens dat de 100%YOGA studio werkt op zonne-energie?

 

Wat yoga voor je doet

Wetenschappelijke studies wijzen allemaal uit dat yoga een zeer positief effect heeft op het lichaam en het brein. Door regelmatig yoga te doen blijven, duren deze positieve effecten ook langer. Dit is wat je kan verwachten van yoga: een ideale balans tussen inspannings- en ontspanningsoefeningen die ervoor zorgen dat jouw lichaam zich geweldig voelt en er een grote glimlach op je gezicht verschijnt. Dit is wat mijn lessen voor je doen:

  • Geeft het immuunsysteem en stofwisseling een boost: je wordt er fysiek gezonder van.
  • Vergroot de souplesse in gewrichten en spieren: je krijgt jouw natuurlijke flexibiliteit terug.
  • Het versterkt de spieren: je algehele lichaamshouding verbetert.
  • Het helpt het hoofd leeg maken: je ervaart meer rust en ontspanning.

 

Yogales 20 maart  

 

14 minuten

Heb je geen tijd om een les van 60 minuten te volgen? Geen probleem! Bekijk dan deze blog. Daarin heb ik 14 yoga poses geselecteerd die de negatieve gevolgen van zitten effectief tegen gaan. Ze houden de rug fit en flexibel en iedere pose duurt maximaal één minuut.

 

BONUS

Gezien we meer thuis zijn dan eerst, is het nog belangrijker geworden om fysiek actief te blijven voor een goede lichamelijk én mentale weerstand. Graag wil ik zo veel mogelijk mensen inspireren te blijven bewegen en stel daarom vanaf heden mijn live online yogastudio gratis ter beschikking voor iedereen die interesse heeft en thuisgebonden is.

Met de code “BLIJFGEZOND” krijg je een gratis Namasté Membership. Dit membership geeft zeven dagen onbeperkt toegang tot alle live online yogalessen, yoga specials en de online yogabibliotheek van 100%YOGA, die gevuld is met nog meer yoga thema lessen, podcasts en meditaties. De online bieb wordt wekelijks aangevuld met nieuw materiaal. Deze code blijft actief zolang de voorraad strekt.

Via deze link i.c.m. de code “BLIJFGEZOND” kan jij jouw Namasté Membership gratis activeren:

Esther Schippers | Founder 100%YOGA

Esther Schippers | Founder 100%YOGA

Na het opzetten van twee fysieke yogastudio’s besloot Esther in 2018 het roer volledig om te gooien en zich te richten op online. Esther was één van de eerste in Europa die live online yoga introduceerde. Deelnemers volgen relaxed vanuit het comfort en veiligheid van hun eigen huis én op een tijdstip dat hen goed uitkomt een live interactieve yogales. De lessen kan men volgen vanaf hun telefoon, tablet, laptop en TV met internetverbinding. “Het is net als Netflix-en, alleen hang je dan niet op de bank", aldus Esther.