Founder 100%YOGA

Founder Esther: het beeld dat ik had van yoga was zacht gezegd een zweverige toestand. Een ruimte geurend naar wierook en je visualiseren een blad aan de boom te zijn dat zich laat meedeinen met de wind. Niet echt iets waar ik als nuchtere Hollandse op zat te wachten. Maar het advies van de arts volgde ik op en na een eerste les was ik instant fan. Dat kwam niet door een out-of-body-experience of spirituele awakening. Maar ik voelde mij direct na de les gewoon lekkerder in mijn vel zitten. Zo lekker zelfs dat ik er meer mee wilde doen.

10-jarig jubileum

En nu jaren later ben ik gediplomeerd Hatha yoga docente met een eigen onderneming. Ik heb les gegeven in vele yogastudio’s in Amsterdam, New York en Ibiza. En heb twee fysieke yogastudio’s gehad. Voordat ik de overstap naar online maakte in 2018. Recent heb ik mijn 10-jarige ondernemingsjubileum bereikt. Wie had dat ooit gedacht! Ik in ieder geval niet. Mijn naam is Esther Schippers en dit is mijn (yoga) verhaal.

Founder's story: mijn eerste keer yoga

Achterin de yogazaal stond ik iets wat nerveus heen en weer te wiebelen op de yogamat. Iedereen zal vast heel flexibel zijn en mij een stijve hark vinden. Dat was mijn gedachte. Toch kon ik redelijk meekomen in de les. En na 60 minuten van dubbel vouwen in allerlei houdingen, was de les afgelopen.

En voelde ik mij niet moe. Maar uitgerust en energiek. Ook waren er geen armen of benen afgebroken. Nee, mijn lichaam voelde juist sterker aan. Ik vond het een uitvinding! En gaf mezelf een schouderklopje het advies van de arts, om yoga te proberen, te hebben opgevolgd.

Het inzicht dat yoga mij geeft

Dat advies heeft de arts niet voor niets gegeven. Want door een aantal flinke operaties zijn mijn rug en buikspieren zwakke plekken. Op zes jarige leeftijd was er een tumor vergroeid in mijn ruggengraat. Die operatief verwijderd moet worden via de buik. Om de kans op overleven te vergroten. De artsen hebben puik werk geleverd. Want ik ben er nog.

Maar het bracht ook complicaties met zich mee. In de vorm van twee littekencorrecties verdeeld over een periode van tien jaar. In totaal zijn mijn buikspieren in het geheel drie keer doorgesneden, waardoor deze (heel logisch) minder sterk zijn. Yoga heeft mij naast een sterker & gezonder lichaam ook een prachtig inzicht gegeven. 

Het perfecte plaatje

Jarenlang heb ik gedacht dat mijn lichaam zwak was. Door het te vergelijken met een maatschappelijk opgelegd beeld. Het ‘perfecte plaatje’ waar eigenlijk niemand aan kan voldoen. Yoga heeft mij het inzicht gegeven dat mijn lichaam perfect is voor mij. En het onzinnig is te vergelijken met anderen.

Anders dan anderen

Dat inzicht zorgde ervoor dat ik mij nog meer ging verdiepen in yoga. En een docentenopleiding volgde. Mijn focus lag op het bieden van alternatieven per houding. Want niet iedere yoga houding was prettig om te doen. Of zelfs mogelijk voor mij (en sommige nog steeds niet). Maar door houdingen aangepast te doen kon mijn lichaam stap voor stap sterker worden.

Daardoor ontwikkelde mijn kwetsbaarheid zich tot een kracht. En ervaren dat je tot meer in staat bent dan gedacht, geeft energie. Dat is nog steeds, na 10 jaar, de drijfveer achter mijn bedrijf. En wordt in iedere yogales vertaalt door het geven van alternatieven per houding. Zodat iedereen op zijn eigen niveau met iedere les kan meedoen. Daarnaast onderscheiden mijn lessen zich door vijf unieke kenmerken.

5 unieke kenmerken

 1. Door mijn duidelijke uitleg zijn de lessen makkelijk te volgen. Stap voor stap word je meegenomen, zodat je zelfs de gehele les de ogen dicht zou kunnen houden. 
 2. Ook geef ik per houding alternatieven aan. Zodat jij in iedere les kan meekomen. En daadwerkelijk de gezondheidseffecten van yoga kunt ervaren.  
 3. Tijdens de (live) online lessen kan ik het beeld inzoomen. Zodat je een nog duidelijker beeld hebt van hoe je een houding of techniek doet. Al mijn lessen worden uitgezonden in full high definition. Wat voor een extra scherp beeld zorgt.
 4. Daarnaast maak ik gebruik van een draadloze microfoon die je bijna niet ziet. Maar wel zorgt voor optimaal geluid.
 5. En door mijn enthousiasme voelt het heel persoonlijk. En is het net alsof wij samen live in de online yoga studio zijn. 
Benieuwd wat mijn online lessen voor jouw gezondheid kunnen doen? Probeer 6 gratis lessen. Of maak gebruik van een Free Yoga Membership van één jaar. 
Yoga foto's van 100%YOGA in de footer

Founder Esther: van kantoortijger naar yoga docente

In 2011 schreef ik 100%YOGA in bij de KvK en combineerde het lesgeven met een full time kantoorbaan. Dat hield in ’s morgens vroeg op, hele dag op kantoor en daarna direct door naar de studio om in de avond meerdere yogalessen te geven. Dat heb ik meerdere jaren gedaan. En op een gegeven moment waren het wat teveel ballen om hoog te houden. Er moest een keuze worden gemaakt en dat deed ik met mijn hart: Toedoe kantoortijger, Hallo ondernemer!

Wat ik hiervoor deed

Mijn beroepsopleiding tot directiesecretaresse aan het ROC Zadkine in bruisend Spijkenisse, ronde ik af met een eenjarige stage in London. En ging daarna op 18-jarige leeftijd direct aan de slag. Studeren ging naast het werken door. En zo heb ik meerdere HBO studies afgerond. Zoals Management, Economie en Recht, HR Adviseur, VitaliteitsCoach, Psychologie en Juridisch Basiskennis. 

Mijn eerste baan was bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de functie van directiesecretaresse. Daarna volgde enkele zeer leuke jobs zoals office manager bij Unique Multilingual Services, corporate recruiter bij Orange, marketing assistent bij Crocs Benelux en Project Management Officer bij Aegon Nederland. Om vervolgens de stap naar full time ondernemer te maken. 

Eigen baas zijn

Ondernemer zijn is met stip de meest veeleisende baan die ik ooit heb gehad. 24/7 ben je aan de slag. Er komt nooit een einde aan de to-do-list. En binnen no time kun je jezelf gek maken om alles maar te proberen bij te benen. De verhalen van instant succes en 4-urige werkdagen op de laptop onder een palmboom, is niet de realiteit.

Wil je als ondernemer slagen, heb je een goed plan nodig. Waar je echt alle tijd, focus en energie op moet richten. Wil het een kans van slagen hebben. Het is hard werken en keer op keer meegaan in veranderingen. Want dat is het enige constante. Ondanks dat langdurig focussen niet mijn sterke kant is als ADD-er, past het ondernemerschap goed bij mij. En stap voor stap verovert 100%YOGA haar plek in de yoga branche.

Achter de schermen

Hieronder een paar leuke feiten over mij die niets met yoga te maken hebben:

 • Naast 100%YOGA heb ik een tweede onderneming genaamd OnlineFitCompany Dat richt zich op vitaliteit voor kantoorpersoneel.
 • Na mijn scheiding dacht ik dat de liefde niet meer voor mij was weggelegd. En toen kwam ik Jeroen tegen. En ik vind hem ontzettend geweldig leuk!
 • Toch een kleine yoga feit: Jeroen is, geheel vrijwillig uiteraard, met yoga begonnen. Zijn ervaringen deelt hij op dit Insta-account.
 • Jeroen & ik wonen samen in een heerlijk appartement. Op 10 minuten loopafstand van het strand Kijkduin. Waar ik bijna iedere dag een wandeling maak.
 • Schrijven doe ik graag (ondanks dat ik dyslectisch ben). En heb ik een kinderboek geschreven. Dat exclusief verkrijgbaar issbij bol.com.
 • Ook lezen doe ik graag. Om mij te verrijken met nuttige en leuke nutteloze feiten. Wist je bijvoorbeeld dat jouw voet dezelfde lengte heeft als jouw onderarm? Of dat hoe lenig je ook bent, je nooit je eigen ellebogen kunt likken? Probeer maar.

Een glimlach op het gezicht

Ik hoop dat je bovenstaand met een glimlach op het gezicht hebt gelezen. En jouw nieuwsgierigheid naar online yoga is geprikkeld.

Je bent van harte welkom om te ervaren wat mijn lessen jou kunnen brengen. Klik op onderstaande knop om 6 gratis lessen te proberen. Of maak gebruik van een Free Yoga Membership.

Ik wens je alvast veel yogaplezier toe!

Namasté, Esther

Esther Schippers, yogadocente, yoga, live online yoga, online yoga, yoga online, yoga den haag, online yogaschool, online yogalessen, prive yoga,