Yoga Interview

Myrna van Kemenade, yoga, interview,

Myrna van Kemenade is 49 jaar. En haar eerste baan was als danseres. Nu is zij online yoga en meditatie docent. Ook geeft ze retreats. Daarnaast is zij eigenaar van YogaDreams.

Ze woont samen met haar lieve dochter Amy van 18 jaar. In het steeds leuker wordende Zaandam. Knuffelen met dierbaren maakt Myrna heel gelukkig. Net als lekker eten. 

Voor Myrna is yoga in één woord “bewustwording“. In dit interview beantwoordt zij tien vragen over haar persoonlijke leven en over yoga.

5 persoonlijke vragen aan Myrna van Kemenade

Wat maakt jou heel gelukkig?

Dansen, lekker uiteten, reizen en knuffelen met dierbaren.

Wie of wat inspireert je?

Iedereen die een passie heeft. En die uiting geeft en naleeft.

Wat irriteert je mateloos?

Technische dingen die het niet naar behoren doen.

Wat is je favoriete plek in de wereld?

Ik hou van de afwisseling. Dat maakt de verschillende plekken op de wereld zo mooi.

Welke must read/follow/see beveel je aan?

5 yoga vragen aan Myrna van Kemenade

Waarom doe je yoga?

Voor mij een verlengde van mijn danscarrière. En heerlijk om mijn lichaam en geest in balans te houden. Beweging en bewustwording horen bij me.

Wat is jouw favoriete yoga pose?

De Liggende Twist, omdat het je zenuwstelsel kalmeert. Ook je rug soepel houdt. En je darmen plus emoties los masseert.

Welke yoga pose vind je stom?

De koe! Afschuwelijk voor mijn heupen, haha!

Yoga in één woord voor jou is:

Bewustwording.

Wat is jouw favoriete yoga product?

Mijn legging van Beyond Yoga zit het lekkerste. Maar vind verschillende merken en producten prettig.

Yoga feitje

De Liggende Twist is een basis yoga houding. Die zorgt voor nieuwe energie. Het versterkt de buikspieren. En vermindert hoofd- en rugpijn. In de video hieronder zie stap voor stap hoe je de Liggende Twist doet. Deze yoga houding wordt ook wel Gedraaide Buik houding of Buikdraaiing genoemd. In de Liggende Twist gebruik je zes verschillende spiergroepen en gewrichten.  Welke dat zijn lees je hier.

Meer over Myrna van Kemenade

Op welk social media kan men jou volgen?

Wat kan men vinden op jouw social(s)?

Soul feeding; live online maandelijkse meditatie sessies,  online yogalessen met specifiek thema, yoga retreats, workshop,  yogadocent opleidingen en inspiratie.

OVER DE AUTEUR

100%YOGA is een nuchter online yoga platform. Met wekelijks nieuwe yogalessen, meditaties, recepten, interviews en artikelen die jouw gezondheid verrijken. 100%YOGA heeft een nummer één positie op Google. Daarnaast is de blog benoemd tot één van de beste in Nederland en België. Het is opgericht door Esther Schippers; yoga expert en vitaliteitscoach met ruim 20 jaar ervaring. Zij zegt: “De een is spiritueel, de ander praktisch. Of introvert versus extrovert. Hoe verschillend we ook kunnen zijn, yoga is toegankelijk voor iedereen. En doet ieders fysieke en mentale gezondheid goed.” Dat is ook terug te lezen in de interviews. Waarin verschillende mensen hun yoga ervaringen delen. Die inspireren, nieuwe inzichten geven of herkenning bieden.