Yoga Interview

yoga den Haag, online yoga, live online yoga, online yoga cursus, yoga studio den haag, yoga thuis, yoga live online, online live yoga, hatha yoga, personal yoga trainer, 100procentyoga, yoga online training, hatha yoga online, online yoga studio, online yogaschool, yoga,

Jeroen van den Berg is 46 jaar jong. Zijn eerste baantje was van deur tot deur bloemen verkopen op tienjarige leeftijd.

Na 20 jaar bij dezelfde internationale organisatie gewerkt te hebben in de functie van Sales Manager vond Jeroen het tijd voor een  moment van reflectie en nam een sabbatical. Om zich vanaf januari 2022 weer beschikbaar te stellen voor een nieuwe carrière. 

Jeroen woont samen zijn liefde & vreugde Esther in het mooie Den Haag op steenworp afstand van het strand. Daarnaast is hij trotse papa van een dochter en zoon. 

Yoga is voor Jeroen in één woord “medicijn“. In dit interview beantwoordt Jeroen tien vragen over zijn persoonlijke leven en over yoga

5 persoonlijke vragen aan Jeroen van den Berg

Wat maakt jou heel gelukkig?

De zon, de zee en een oprechte glimlach.

Wie of wat inspireert je?

Inspiratie is overal te vinden; van de kassière bij de Aldi tot aan de boom die thuis voor ons raam staat.

Wat irriteert je mateloos?

Slechte chauffeurs in het verkeer.

Wat is je favoriete plek in de wereld?

Het strand, liefst met een zonnetje.

Welke must read/follow/see beveel je aan?

Ik ben niet echt een lezer. Muziek daar luister ik  wel graag naar.  Minimal Techno  kan ik zeker aanraden; fijne muziek voor tijdens fitness sessies. Voor meer bewustwording over voeding is de documentaire Game Changers zeker het kijken waard.

5 yoga vragen aan Jeroen van den Berg

Waarom doe je yoga?

Ik ben begonnen met yoga vanwege rugpijn. Dat is intussen nagenoeg verdwenen.  

Wat is jouw favoriete yoga pose?

Savasana, een cadeautje aan het einde van een yoga sessie.

Welke yoga pose vind je stom?

De Hele Lotus; is mijn lichaam gewoon niet voor gemaakt.

Yoga in één woord voor jou is:

Medicijn.

Wat is jouw favoriete yoga product?

Dat kan er maar één zijn 100%YOGA.

Yoga feitje

Op de foto hieronder zie je een yoga pose. Deze pose heet de Lijkhouding of Dodenhouding. In yogajargon heet deze yoga pose “Savasana”. Sava betekent “lijk”. Het is een supinerende houding. Of te wel een houding waarbij je op de rug ligt met het gezicht naar boven gericht.  De gehele achterkant van het lichaam vormt het draagvlak waardoor alle spieren kunnen ontspannen.  

De grootste uitdaging in deze houding ligt bij de zwaartekracht en mentale focus. Over deze houding wordt gezegd dat deze de eenvoudigste houding is om uit te voeren, maar het lastigste is om volledig te beheersen. Andere yogahoudingen vragen een (actieve) inspanning van spieren, pezen en gewrichten. In Savasana is het uitgangspunt alle spanning volledig los te laten. In elk deel van het lichaam én ook het hoofd volledig vrij maken van gedachten. Hierdoor is Savasana de meest uitdagende houding voor iedere yogi.

yoga den Haag, online yoga, live online yoga, online yoga cursus, yoga studio den haag, yoga thuis, yoga live online, online live yoga, hatha yoga, personal yoga trainer, 100procentyoga, yoga online training, hatha yoga online, online yoga studio, online yogaschool, yoga,

Meer over Jeroen van den Berg

Op welk social media kan men jou volgen?

Wat kan men vinden op jouw social(s)?

LinkedIn is mijn zakelijk netwerk. En ik vind het leuk deze te verbreden. Dus stuur me vooral een uitnodiging. Op Facebook en Insta deel ik privé momenten.

OVER DE AUTEUR

100%YOGA is een nuchter online yoga platform. Met wekelijks nieuwe yogalessen, meditaties, recepten, interviews en artikelen die jouw gezondheid verrijken. 100%YOGA heeft een nummer één positie op Google. Daarnaast is de blog benoemd tot één van de beste in Nederland en België. Het is opgericht door Esther Schippers; yoga expert en vitaliteitscoach met ruim 20 jaar ervaring. Zij zegt: “De een is spiritueel, de ander praktisch. Of introvert versus extrovert. Hoe verschillend we ook kunnen zijn, yoga is toegankelijk voor iedereen. En doet ieders fysieke en mentale gezondheid goed.” Dat is ook terug te lezen in de interviews. Waarin verschillende mensen hun yoga ervaringen delen. Die inspireren, nieuwe inzichten geven of herkenning bieden.