Yoga Interview

ingrid beukema, yoga interview, yoga shirts

Ingrid Beukema is 42 jaar jong. Haar eerst job was popcorn verkoper bij de bioscoop. Nu is zij eigenaar van de online webshop Yogashirt.nl. En vertaler Engels-Nederlands.

Ze woont samen met haar viking Maurice en hun vijf katten en drie kippen, in een klein Brabants dorpje. Na twintig jaar Den Haag, vind ze het fijn om weer terug te zijn in het gemoedelijke, rustigere Brabant. Waar ze een bescheiden achtertuin van 550 vierkante meter heeft. 

Yoga is voor Ingrid de “kern“. In dit interview beantwoordt zij tien vragen over haar persoonlijke leven en over yoga.

5 persoonlijke vragen aan Ingrid Beukema

Wat maakt jou heel gelukkig?

Thuis zijn met mijn lieve stoere man en onze diertjes.

Wie of wat inspireert je?

Wende Snijders. Ze zingt met zoveel kwetsbaarheid en kracht over het leven, zij is iemand die me altijd inspireert.

Wat irriteert je mateloos?

Mensen die vinden dat ze de waarheid in pacht hebben en denken dat de hele wereld moet zijn zoals zij het zien.

Wat is je favoriete plek in de wereld?

Onze achtertuin van 550 m2. Heerlijk rustig, groen en ruim. Het is geweldig om onze dieren zo te zien genieten van het buitenzijn en ik vind het fijn om met mijn handen in het groen te zitten. Verstand op nul en snoeien maar! Daarnaast heeft mijn man een tikibar en een loungehoek met vuurtafel gebouwd die ik in tropische kleurtjes heb geverfd. Wij wonen op vakantie!

Welke must read/follow/see beveel je aan?

De laatste tijd volg ik Kees Klomp op LinkedIn. Hij gelooft dat het  kapitalisme op zijn retour is en vertelt over de ‘betekeniseconomie’, een nieuw soort economie waarbij o.a. de natuur, gelijke verdeling en bijdragen aan het grote geheel centraal staat. Momenteel lees ik zijn boek Pioniers van de nieuwe welvaart, echt een aanrader, zeker voor ondernemers.

5 yoga vragen aan Ingrid Beukema

Waarom doe je yoga?

Om mijn hoofd tot rust te brengen en mijn lichaam soepel en ontspannen te houden.

Wat is jouw favoriete yoga pose?

Child pose, voor mij een ultieme pose om los te laten en tot mezelf te komen.

Welke yoga pose vind je stom?

Niet stom maar wel lastig: savasana, de eindontspanning. Ik merk dat mijn hoofd dan makkelijk weer ‘aan’ gaat, dat ik al snel weer bezig ben met wat ik de rest van de dag ga doen. Voor veel yogi’s een favoriete pose, maar voor mij de meest uitdagende.

Yoga in één woord voor jou is:

Binnenkort ga ik een nieuwe tatoeage laten zetten met daarin de woorden Release, Surrender, Persevere. Dat vormt voor mij de kern van yoga – en het leven.

Wat is jouw favoriete yoga product?

Dat zijn natuurlijk de duurzame yogashirts van mijn bedrijf Yogashirt.nl! Comfortabele pasvormen, zacht bamboe of biokatoen en gemaakt onder eerlijke omstandigheden. Mooie shirts met een goed gevoel.

Yoga feitje

Child pose heet in het Nederlands Kind houding. Dit is basishouding; een geknielde vooroverbuiging, zie de afbeelding hieronder. In yogajargon heet deze houding “Balasana”. Bala  betekent ‘jong, kinderlijk, nog niet volgroeid’.

Het is een yoga houding waarin veel spieren zich verlengen. Door de vooroverbuiging drukt de zwaartekracht het lichaam dieper in de houding. De uitdaging is het voorhoofd op de grond brengen. En de zitbotten richting de hielen. Doordat de borstkas rust op de bovenbenen wordt de beweging van de adem richting de buik, en het voorste deel van de ribbenkast beperkt. Wanneer de rug soepel is, kan deze op de inademing meer uitzetten. En wordt er minder druk ervaren op de borstkas en een optimale strekking van de gehele wervelkolom. 

kind yoga houding, child pose yoga, yoga, live online yoga, online yoga, yoga online, yoga den haag, online yogaschool, online yogalessen, prive yoga, mudra

Meer over Ingrid Beukema

Op welk social media kan men jou volgen?

Wat kan men vinden op jouw social(s)?

Je blijft op de hoogte van nieuwe yogashirts, kortingsacties en inspiratie over een duurzame lifestyle.

OVER DE AUTEUR

100%YOGA is een nuchter online yoga platform. Met wekelijks nieuwe yogalessen, meditaties, recepten, interviews en artikelen die jouw gezondheid verrijken. 100%YOGA heeft een nummer één positie op Google. Daarnaast is de blog benoemd tot één van de beste in Nederland en België. Het is opgericht door Esther Schippers; yoga expert en vitaliteitscoach met ruim 20 jaar ervaring. Zij zegt: “De een is spiritueel, de ander praktisch. Of introvert versus extrovert. Hoe verschillend we ook kunnen zijn, yoga is toegankelijk voor iedereen. En doet ieders fysieke en mentale gezondheid goed.” Dat is ook terug te lezen in de interviews. Waarin verschillende mensen hun yoga ervaringen delen. Die inspireren, nieuwe inzichten geven of herkenning bieden.