In de zomer is het tijd voor BeachYoga!

Het grote voordeel van yoga is dat je deze sport altijd en overal kan doen. Heerlijk vanuit huis, in één van de vele mooie yogastudio’s die Nederland rijk is en wanneer de zomer in het land is, wordt daar nog een prachtige locatie aan toegevoegd: het strand. Met stip de beste zomerlocatie voor yoga! In deze blog ontdek je interessante strand feiten én bijzondere strandyoga locaties in Nederland.

Nederlandse stranden

Hoewel Nederland niet het hele jaar door zomerse temperaturen heeft, lenen de Nederlandse stranden zich zeker drie kwart van het jaar perfect voor strandyoga. Hieronder een paar verrassende feiten over “onze” stranden:

  1. De Nederlandse kust is 432 kilometer Voor 82 procent bestaat hij uit zand. De rest wordt vooral gevormd door menselijke constructies, zoals zeeweringen.
  2. Om de kustlijn zo veel mogelijk in stand te houden, verplaatsen we jaarlijks twaalf miljoen kubieke meter zand. Dat is afkomstig van plekken die een aantal kilometers uit de kust liggen.
  3. Het strand van Schiermonnikoog heeft de grootste gemiddelde breedte (430 meter) van Nederland. Terschelling komt op de tweede plaats met 270 meter. De Zeeuwse stranden zijn het smalst: dat van Vlissingen is slechts vijftien meter breed.
  4. Gelukkig merken we er niets van, maar onder het badlaken waarop je op het strand ligt, krioelen circa acht miljoen microscopisch kleine beestjes. In totaal leven op het strand zo’n vijftig verschillende soorten beestjes die groter zijn dan één millimeter.

Deze en nog meer verrassende feiten over het strand, lees je in de Quest.

 

Plastic fantastic!

Een minder leuk feit is dat op elke honderd meter Nederlands strand gemiddeld circa vierhonderd stuks afval ligt. Gelukkig kan dat afval worden omgezet naar bruikbare producten zoals yogakleding. HOESSEE is specialist op het gebied van duurzame yogakleding van recyclebare materialen. Niet alleen door te kiezen voor duurzame materialen, maar door duurzaamheid als uitgangspunt te gebruiken voor het complete productieproces. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Je leest het hier.

De beste locaties voor BeachYoga 


Er zijn ruim 60 verschillende locaties op de Nederlandse kusten waar strandyoga wordt gegeven. Op de website van
Buiten-Yoga kan je gemakkelijk een zoekopdracht doen en ontdekken of er een locatie bij jou in de buurt is. Heb je geen zin in een strandyogales van 60 of 90 minuten, maar wil je wel een yoga workout hebben? Deze vier verschillende yogavideo’s duren ieder maximaal 1,5 minuten en geven het lichaam een volledige workout. Ideaal te combineren met een stranddag!

100%Esther

Jaren geleden heeft yoga mij geholpen te herstellen na een zware medische ingreep. Ik was zo onder de indruk van deze sport dat ik een yoga docente opleiding volgde en er een bedrijf in startte. Inmiddels volgen vele (inter)nationale deelnemers mijn lessen (wat ik enorm mega cool vind!). Ben je op zoek naar advies of heb je een vraag over deze blog? Laat het mij weten! Mijn contactgegevens vind je hier.

Deel dit bericht: