Zo trek je (meer) positieve energie aan

We hebben het allemaal wel eens gehoord dat wanneer je positief denkt en handelt er ook meer positiviteit in je leven komt: wie goed doet, goed ontmoet. Maar hoe werkt dat precies? Wat is positieve energie en hoe kan je deze aantrekken én inzetten om jouw doelen te bereiken? In deze Motivation Monday meer over hoe je het hulpmiddel energie kan inzetten voor positieve veranderingen.

Wat is energie?

Er zijn vele beschrijvingen van het woord “energie”. Natuurkundig wordt het beschreven als de mechanische reactie tussen de wet van behoud van impuls met de wet van behoud van energie. De dikke van Dale geeft er een meer Jip-en-Janneke-omschrijving voor: “De mogelijkheid om een verandering te bewerkstelligen.” Hoewel de energie zelf niet tastbaar is, weet iedereen wat energie is. En zoals het woordenboek aangeeft, is het een hulpmiddel dat jij kan inzetten om veranderingen door te voeren.

Waar is energie?

Energie zit letterlijk in alles; alle vaste stoffen, vloeibare en gasvormen. Albert Einstein zei: “Everything is energy and that is all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy, this is physics!” Omdat energie over in zit, zit het ook in je eigen gedachten, overtuigingen en gevoelens. Dat betekent ook dat jij de energie van jouw eigen gedachten, overtuigingen en gevoelens kan inzetten voor datgene wat jij wilt. Wanneer je daarnaast, dat wat je wilt ook ook voor je ziet (visualiseren), reageert het universum daar heel sterk op. Men noemt dit ook wel de Wet van Aantrekking. Gelijken trekken elkaar aan en dat betekent dat het leven reageert op datgene wat jij aan energie uitzendt. “Life is not happening to you. Life is responding to you.”

Hoe zet je energie om naar wat je wilt?

Meer positieve energie aantrekken om je doelen te bereiken, begint bij jezelf. Wanneer jij positieve gedachten, overtuigingen en gevoelens hebt, wordt dit als vanzelf opgepakt door jouw omgeving. Als je constant aan het ergste denkt, als je niet gelooft dat jij ooit iets kunt bereiken, als jij niet gelooft dat iemand goed kan zijn, als je constant klaagt, als je altijd het slechte ziet in situaties, als je anderen regelmatig naar beneden haalt, als je een negatief persoon bent, zul je negatieve energie ontwikkelen en uiteindelijk trek je alleen maar meer negatieve situaties in je leven aan. De manier waarop je dingen ziet en begint met het elimineren van de negatieve gedachten en negatieve overtuigingen, zal je helpen jouw energie te veranderen, zodat je begint aan te trekken wat je wilt. Dit betekent dat je je richt op positieve situaties, begrijpt dat dingen zullen lukken, op zoek bent naar oplossingen in plaats van klagen, meer begrip hebt in plaats van boos worden, proberen dingen vanuit een ander perspectief te bekijken, veranderingen omarmen, op zoek gaan naar kansen in plaats van problemen en niet langer geloven dat het ergste zal gebeuren. In het begin zal dit niet gemakkelijk zijn, maar omdat je voortdurend de manier verandert waarop je denkt en dingen ziet, zul je van nature meer positieve situaties in je leven aantrekken.

Is het echt zo eenvoudig?

Ja, de kracht van energie is sterk en kan wanneer je deze op een juiste wijze inzet absoluut bijdrage aan jouw doelen. Wat niet makkelijk is, is om altijd positief te blijven. Om altijd-het-glas-halfvol te zien. Om de overtuiging dat je het kan vast te houden wanneer het even tegen zit. Dat is in het begin gewoonweg buffelen, maar er komt een ommekeer. Dan gaat het positieve denken vanzelf, dan irriteer je je niet aan een situatie, maar zie je de extra mogelijkheden die het geeft. Dan heb je niet het gevoel met je rug tegen de muur te staan, maar zien je waar er nog ruimte is. Hoe vaker je positief denkt, hoe duidelijk je jouw doelen visualiseert, hoe positiever de weg die ernaar toe.

Volle kracht vooruit

Al jaren pas ik de kracht van positieve energie toe. Het heeft mij niet alleen geholpen bij het oprichten van twee succesvolle bedrijven, het vinden van mijn grote liefde, maar ook meer plezier hebben in de alledaagse dingen van het leven. En soms overkomt het mij nog wel eens dat er veel gebeurd en er een negatieve gedachte voorbijkomt of ik mij geïrriteerd voel. En soms is even klagen een heerlijke manier van opluchting vinden. In het begin vond ik het lastig om alles positief te benaderen. Dit zijn mijn persoonlijke drie tips die hebben geholpen mijn positieve mindset te ontdekken en vast te houden:

  1. Neem afstand, laat los
    Soms gebeurd er zoveel om je heen of in het hoofd dat het lastig is om overzicht te krijgen. Die stress geeft een negatieve flow. Om daar uit te komen helpt het om de boel de boel te laten en even wat anders te doen: wandeling, muziek luisteren, sporten of spontaan naar de bioscoop gaan.
  2. Blijf herhalen
    Wanneer het tegen zit, en je je afvraagt wat het allemaal nog voor zin heeft, focus je dan op het uiteindelijke doel en waarom je dat wilt bereiken. Vergeet de rest, vergeet de tegenslagen, die doen er even niet toe. Visualeer je doel én dat je deze behaalt.
  3. Have fun
    Niets is goed vol te houden wanneer je er geen lol in hebt. Maak plezier in het visualiseren van je doelen, gooi er wat humor in, blaas ballonnen op, lach om jezelf: heb plezier in wat je doet.

 

MOTIVATION MONDAY

In deze blog deel ik iedere maandag een tip hoe je jouw maandag extra energiek start en dát gevoel de hele week vasthoudt. Have a happy Monday, have a happy week!

100%ESTHER

Als zeer positieve ingestelde onderneemster, YogaTrainer en VitaliteitsCoach, weet ik als geen ander het principe van “het-half-volle-glas” toe te passen. Ook wanneer de boel even niet mee werkt of gewoon tegen zit. Is jouw glas leeg? Ik schenk je zoveel positiviteit dat jouw glas minstens half vol is.

 

 

 

 

Deel dit bericht: