Gemiddeld hebben we allemaal veertig- tot zestigduizend gedachten per dag. Als je dat doorberekent en uitgaat van ongeveer acht uur slaap per nacht, kom je uit op 3000 gedachten per wakker uur. Dat is bijna één gedachte per seconde. En ongeveer 62% van die gedachten zijn negatief. Het brein is namelijk heel goed in het verzinnen van redenen waarom iets niet kan of niet uitkomt. Vervolgens ben je geneigd te handelen naar deze “goede” argumenten en doe je iets niet of praat je jezelf aan ergens niet goed genoeg voor te zijn.

Uit onderzoek komt naar voren dat wanneer je de 62% negatieve gedachten leidend laat zijn, je maar 38% kans hebt op geluk. Uit hetzelfde onderzoek komt naar voren dat iedereen voor 50% een geboren aanleg heeft voor geluk. 10% van het geluk heeft te maken met omstandigheden en de resterende 40% met de manier van denken. Hoe we kijken naar onszelf en anderen en hoe we vanuit die gedachten handelen. Is het mogelijk om de negatieve gedachtestroom om te zetten naar positieve? Ja, zeker! Net zoals het lichaam getraind kan worden met sporten, zo kan het brein getraind worden meer positieve gedachten aan te maken. Het kost wel tijd, want ”old habits die hard”. Maar hoe bewuster jij er mee bezigt bent, hoe sneller de positieve gedachten volgen en meer jouw geluk vergroot. Al jaren train ik mijn brein met positieve gedachten. Benieuwd naar mijn ervaringen? Recent schreef ik er een blog over.

Motivation Monday

Iedere maandag is het Motivation Monday. Op mijn blog pagina deel ik een gedicht, quote, opdracht of tips om de week positief te beginnen. Have a happy Monday, have a happy week!

Deel dit bericht: