Als we praten over productiviteit denken we vaak aan de dingen die we gedaan willen krijgen. Het liefst zoveel mogelijk binnen een bepaalde tijd. Wat maakt dat je productief bent? Houd productief zijn ook in dat resultaten worden behaald? En hoe kan jouw productiviteit een upgrade geven? In deze Motivation Monday alles over wat productiviteit nu echt is, hoe je efficiënt te werk kan gaan én energie overhoudt.

Wat is productiviteit

Productiviteit is jouw tijd gebruiken om naar jouw doel toe te werken. Het begrip productiviteit verwijst naar de relatie tussen efficiëntie en effectiviteit waarmee jij middelen weet om te zetten in resultaat. De hedendaagse maatschappij schept het beeld dat we alles moeten willen en ook alles tegelijkertijd. Het gevolg is dat we megadruk zijn met van alles, opgejaagd ons best doen om die ballen hoog te houden en vervolgens mega moe zijn aan het eind van de dag. En wellicht heb je een boel van je to do lijst gedaan, maar ben je ook daadwerkelijk productief geweest? Want productiviteit is geen kwestie van multitasken, maar van zomin mogelijk op de to do lijst hebben staan.

Minder is meer

Zo min mogelijk op je to do lijst noteren roept misschien wat weerstand bij je op. Het idee van hoe drukker we zijn, hoe productiever zit diep in ons geworteld. Maar druk zijn betekent niet automatisch productief. Deze video laat het verschil zien tussen drukke en productieve mensen. Na het zien van de video begrijp je dat productiviteit draait om prioriteiten stellen en door maximaal drie taken op de to do lijst te noteren er meer resultaat behaalt kan worden. Dat nee zeggen belangrijk is en het stellen van onrealistisch deadlines motiveert om direct tot actie over te gaan. Door deze punten toe te passen geef je jouw productiviteit een upgrade en behaal je niet alleen je doelen, je hebt er ook meer plezier in en houdt energie over.

Prioriteiten stellen

Het bepalen van maximaal drie taken voorop de to do lijst kan een uitdaging zijn; er is ook veel om uit te kiezen. Laat deze video je inspireren in het bepalen van jouw prioriteiten.

De Energie Techniek 

Productief zijn kost energie. Deze techniek zorgt ervoor dat je iedere dag met meer energie begint én prioriteiten niet uit het oog verliest.

 

MOTIVATION MONDAY

In deze blog deel ik iedere maandag een tip hoe je jouw maandag extra energiek start en dát gevoel de hele week vasthoudt. Have a happy Monday, have a happy week!

100%ESTHER

Als zeer positieve ingestelde onderneemster, YogaTrainer en VitaliteitsCoach, weet ik als geen ander het principe van “het-half-volle-glas” toe te passen. Ook wanneer de boel even niet mee werkt of gewoon tegen zit. Is jouw glas leeg? Ik schenk je zoveel positiviteit dat jouw glas minstens half vol is.

Deel dit bericht: