Bij slaaptekort neemt de kwaliteit van je werk en je leven af. De huid is de eerste plek die laat zien dat je slaaptekort hebt, omdat dit het grootste orgaan van het lichaam is. Zorg ervoor dat je zeven tot negen uur slaap krijgt. Dat is wetenschappelijk bewezen de behoefte van het menselijk lichaam om dagelijks te kunnen herstellen. Niet in staat om dit aantal uren te krijgen tijdens werkdagen? Probeer jezelf uit te dagen om het te doen. Met deze tips kunt je gemakkelijker (beter) slapen:

  • Deze video toont je een oefeningen voor een diepe en ontspannen slaap.
  • Maak je hoofd leeg van gedachten en schrijf vijf minuten voordat je gaat slapen al je gedachten op een stuk papier.
  • Hydrateer het lichaam voordat je naar bed gaat; kamille of pepermuntthee drinken voordat je gaat slapen heeft het meest positieve effect.
  • Een prettige geur heeft een direct ontspannen effect op lichaam en geest. Het helpt om het hoofd leeg te maken en het gevoel van stress te verminderen; dep een druppel lavendel op je kussen.
  • Sluit zoveel onnodige externe geluiden uit zoals je telefoon (of zet hem op stil).

Motivation Monday

Iedere maandag is het Motivation Monday. Op mijn blog pagina deel ik een gedicht, quote, opdracht of tips om de week positief te beginnen. Have a happy Monday, have a happy week!

Deel dit bericht: