Gemiddeld spenderen we 90.000 uur in ons leven aan werk en dagelijks zitten we gemiddeld in Nederland 8,7 per dag. Een goede zithouding zorgt niet alleen voor een fitter en gezonder lichaam het zorgt ook voor meer zuurstof naar het brein wat je productiever maakt. En helpt je beter omgaan met (werk)stress. Er zijn 20 checkpoints waaraan je dient te denken wil je een goed zittende werkhouding kunnen aannemen. In deze Motivation Monday vind je deze unieke checklist en meer over wat het effect is van zittend werk op het lichaam en brein.

Het effect van zittend werk

Heb je wel eens (of regelmatig) een snack attack tijdens werk? Denk je dat sporten na het werk de negatieve effecten van zittend werk tegen gaat? Deze video laat zien wat er in het lichaam en brein gebeurd wanneer je uren zit.

De voordelen van een goede houding

Jouw fysieke houding is de basis voor elke beweging die het lichaam maakt en kan bepalen hoe goed je lichaam zich aanpast aan (werk)stress. Deze video legt uit wat de voordelen zijn van een goede lichaamshouding.

Checklist

Er zijn 20 punten waar je aan dient te denken wil jij een goed zittende werkhouding kunnen aannemen en daardoor productief zijn en beter kunnen omgaan met (werk)stress. Weet jij ze allemaal te benoemen? De meeste van ons komen niet verder dan 8 punten. Wil jij alle punten weten? Vraag dan gratis de digitale checklist aan door te mailen naar esther@100procent-yoga.com o.v.v. “Checklist”.  

Yoga For Office Workers

Werk je veel achter een bureau en voel je jouw schouders, nek en (onder)rug? A.s. woensdag volgt er een yogavideo speciaal voor mensen die veel zittend (bureau)werk doen. In deze video laat ik je zien welke oefeningen je kunt doen om het lichaam fit en gezond te houden gedurende de dag. En om het extra toegankelijk te maken kun je deze oefeningen doen vanachter je bureau. Geef je lichaam de gezonde pauze die het nodig heeft en bekijk de video! Wil je de video niet missen? Abonneer je op mijn YouTube kanaal.

MOTIVATION MONDAY

In deze blog deel ik iedere maandag een tip hoe je jouw maandag extra energiek start en dát gevoel de hele week vasthoudt. Have a happy Monday, have a happy week!

100%ESTHER

Als zeer positieve ingestelde onderneemster, YogaTrainer en VitaliteitsCoach, weet ik als geen ander het principe van “het-half-volle-glas” toe te passen. Ook wanneer de boel even niet mee werkt of gewoon tegen zit. Is jouw glas leeg? Ik schenk je zoveel positiviteit dat jouw glas minstens half vol is.

Deel dit bericht: